UĐITE U NOVU GODINU SA DAVIDTS TORBAMA IZ NAŠE PONUDE Stevan Karadaglić 2017-12-05 03:17:02

Jean Davidts je osnovao ovu kompaniju nakon Drugog svetskog rata. Bio je zanatlija i trgovac. Započeo je svoje aktivnosti u blizini Maastrichta. Kasnije se preselio u Liege gdje je porodica Davidts otvorila pet prodavnica. Godine 1971. započeo je trgovinu na veliko i razvio ovaj posao u Belgiji. U početku je sva proizvodnja bila u Belgiji, ali korak po korak, neke stvari su napravljene u Italiji, a kasnije u Kini i Indiji. Kompanija danas radi sa 10 ljudi u sjedištu. 6 prodavaca posjećuje kupce i učestvuju na nekoliko sajmova u Evropi, a jedan zaposleni živi u Šangaju i vodi posao u Kini. Davidts izvozi u Francusku, koja je njihovo glavno tržište, u Holandiju, Nemačku, Veliku Britaniju, Poljsku, Italiju i Portugal. Kompanija je specijalizovana za kutije za nakit, poslovne torbe, putne torbe i torbe za kupovinu. 

Davidts sam stvara svoje proizvode. Dizajneri kompanije nastavljaju praviti nove modele, a predstavništvo u Šangaju kupuje sirovine i prati proizvodnju fabrika sa kojima posluju. Davidts ne nudi jeftine proizvode, već se fokusira na dizajn, praktičnost, zaštitu sadržaja i održivost.

Davidts prati važno pravilo: svi djelovi nosača njihovih proizvoda moraju se lako zamijeniti. To znači da su svi rezervni djelovi uglavnom pričvršćeni vijcima, a ne zakovicama.

Objavite na društvenim mrežama